Welkom op het winkelprofiel van Irma Adema TextielVijftig jaar Irma Adema Speciaalzaak Mode in Textiel SAPPEMEER

 

Vijftig jaar Irma Adema 
Speciaalzaak Mode in Textiel
SAPPEMEER - De mode- en textielzaak Adema aan de Noorderstraat 184 in Sappemeer bestaat vijftig jaar.
Vijftig jaar een begrip, niet alleen in Hoogezand Sappemeer, maar ook ver daarbuiten.
En soms komt het voor dat op een rustige zondag ineenseen auto van elders in de provincie of vanuit de stad Groningen
voor de deur stopt, alleen, zo hoort eigenaresse Irma Adema dan later, ‘om even de etalages te bekijken’.
Vijftig jaar Adema Textiel in Sappemeer. Toen, nu meer dan vijftig jaar geleden Klaas Adema ontslag kreeg bij zijn toenmalige (textiel)werkgever, omdat diens schoonzoon in de zaak moest, had hij niet kunnen bevroeden, dat vijftig jaar later de nu door dochter Irma gerunde zaak, zo’n begrip zou worden.
Na zijn ontslag begon Adema voor zichzelf. Aanvankelijk met de koffer met textiel en -stalen bij potentiele klanten langs. En zo kreeg hij steeds meer vraag naar ook andere producten dan uitsluitend textiel. Iemand wilde bijvoorbeeld graag vloerbedekking en zo breidde het assortiment zich langzaam uit.
Dat ging een tijd zo door, totdat in de Slochterstraat een winkelpandje beschikbaar kwam. Dat was een winkel van fotograaf Herman Conens. ,,Ik ging naar hem toe en zei dat ik dat wel wilde huren. Conens vond het goed, maar zei er gelijk bij dat hij er niets aan ging doen. Het pand verkeerde in niet al te beste staat, maar we legden er een nieuwe vloer in en zijn er toen begonnen’’, herinnert Adema zich. 
Eenmaal in een eigen winkel breidde het assortiment zich verder uit.
Textiel en woninginrichting, waarbij ook mevrouw Adema actief, vaak met naald en draad, deelnam.
In november 1964 verhuisde het bedrijf naar de Noorderstraat, schuin tegenover waar men nu zit, totdat het huidig pand dat in 1968 te koop kwam en waar Adema toen naar toe verhuisde. Inmiddels zijn er heel wat verbouwingen geweest en
kreeg het pand haar uiteindelijke huidige vorm. 
In 1999 stopte de heer Adema en werd de zaak overgenomen door dochter Irma en de naam veranderd in ‘Irma Adema Mode in Textiel’. En de afgelopen veertien jaar is het goed gegaan, zo blikt Irma terug. Het assortiment werd gaandeweg wat veranderd en uitgebreid, maar de oorspronkelijke opzet bleef. En nog steeds hoort ze van klanten dat ze een ‘gezellig ouderwets winkeltje’ heeft. Met een assortiment om u tegen te zeggen, want wat is er niet. ,,Het komt zelfs
voor dat mensen in bijvoorbeeld in andere winkels, of in de Hooge Meeren wat willen kopen omdat ze dar toch zijn, het daar niet is, en dat ze dan van het personeel het advies krijgen, probeer het maar even bij Adema in Sappemeer’’, aldus Irma, en meestal slaagt de klant dan ook.
Een uitgebreid assortiment, kwaliteit en klantvriendelijkheid. Dat is waar Irma Adema Mode in Textiel voor staat, en dat dit wordt gewaardeerd door de uitgebreide klantenkring, die zich overigens nog steeds uitbreidt, blijkt ook wel uit het feit dat wanneer men er eenmaal klant is, dat ook blijft. Zoals dames die er nu komen, laten weten dat ook hun moeder, en zelfs oma er voeger klant was. ,,Ik maak het de mensen dan ook graag naar de zin’’, aldus Irma Adema.

 Dit nieuwsitem is toegevoegd op: 13-05-2013